Harrin Hartaat - Taustaa

Mitä nämä "hartaat" biisit oikein ovat?


Tämä "hartaiden" biisien osasto sisältää hengellisiä lauluja, jotka minä olen säveltänyt ja/tai sovittanut. Niistä välittyy siis kristillinen sanoma. Monet näistä biiseistä on syntynyt kuoromme tarpeesta. Kuoromme nimi oli alunperin Nuorten aikuisten Kööri, ja se syntyi kuin itsestään vuoden 2010 tienoilla evankelisten opiskelijoiden ja nuorten aikuisten iltojen yhteydessä. Kuoro esiintyi lähinnä Hyvän Paimenen kappelilla, joka sijaitsee Seinäjoella ja on Suomen Luterilaisen EvankeliumiYhdistyksen eli Sleyn omistama kappeli. Esiinnyimme myös monessa muussa paikassa Etelä-Pohjanmaan alueella. Kuorossa oli keskimäärin 10 laulajaa. Vuoden 2018 levyn teon yhteydessä kuoromme nimeksi tuli Puro. Julkaisimme yhden täyspitkän levyn, Sävelvirtaa. Koronavuodet saivat kuorotoimintamme hiipumaan, mutta saimme toiminnan käynnistymään uudelleen Kappelin Lauluryhmän nimellä vuonna 2023, jolloin kuoroon tuli myös paljon uusia laulajia. Otimme ohjelmistoomme meidän omien laulujemme lisäksi The Roadin Riemumessun ja Maksettujen viulujen Pyhä-messun. Vuonna 2024 lauluryhmämme nimeksi tuli Kappelin kannel. Tässä kappeli viittaa tietenkin Hyvän Paimenen kappeliin, jossa yleensä esiinnymme, ja kannel viittaa Siionin kanteleeseen, jota laulamme paljon.

Olemme siis tehneet näitä biisejä Heidin kanssa kuorollemme. Ajatuksena oli se, ettei aina tarvitsisi laulaa samoja vanhoja lauluja. Ensimmäisen biisimme julkaisimme vuonna 2010. Siitä lähtien biisejä on syntynyt tasaiseen tahtiin melkeinpä kerran kuukaudessa, ja olemme niitä myös ahkerasti kuorollamme esittäneet. Mutta haluan painottaa, että vaikka biisit on tehty Sleyn kuorolle, haluaisin, että myös muut hengelliset kuorot laulaisivat niitä, enkä aio jatkossakaan painottua pelkästään "Sley-biiseihin". Viime vuosina olenkin tehnyt biisejä paljon myös muiden sanoittajien sanoihin, kuten näiltä sivuilta näkyy. Toivon, että viihdyt laulujemme parissa! Ja vielä kerran haluan myös sanoa, että kaikki tällä sivustolla olevat biisit ovat vapaasti ladattavissa, tulostettavissa ja levitettävissä minne tahansa. Ja annetaan myös ilosanoman levitä laulujen mukana :)

Jos mieluummin kuuntelet kuin laulat biisejä, sekin onnistuu nyt. Monilla sivuilla on jotain pätkiä treeneistämme. Ja kannattaa tutustua siihen meidän Sävelvirtaa-levyyn.

Tässä vielä myös linkki Sleyn Hyvän Paimenen kappelin messuihin. Kuoromme on siellä myös useasti esittämässä jotain, joten sieltäkin voit nähdä meidät esiintymässä.

Kiitos!

Harri