Harrin Harmoniat - Minä

Tietoa minusta


Hei! Olen Harri Luoma, kolmekymppinen säveltäjä Etelä-Pohjanmaalta. Leipätyökseni suunnittelen ohjelmistoja, mutta vapaa-aikanani olen innokas säveltäjä.

Olen ollut kiinnostunut säveltämisestä jo 4-vuotiaasta lähtien. Istuin silloin ensimmäisiä kertoja pianon ääressä ja soitin pianoa yhdellä sormella (katso kuva alla). Ehkä siltä ajalta on peräisin myös absoluuttinen nuottikorvani. Harjoittelin silloin ensimmäisiä säveliä setäni pianolla ja koulun aloittaessani aloin jo käydä pianotunneilla ja pian myös musiikkikoulussa. Musiikkikoulu muuttui myöhemmin musiikkiopistoksi. Suoritin klassisessa pianossa 1/3, 2/3 ja 3/3-tutkinnot ja perään vielä opistotason I-tutkinnon. Nämä kaikki suoritin silloisessa Härmänmaan musiikkiopistossa. Piano- ja teoriatunteja pidettiin Ylihärmässä ja Alahärmässä.

Ensimmäiset sävellykseni, jotka ovat säilyneet paperilla, olen tehnyt ehkä noin 6-vuotiaana. Säveltelin silloin jo ilman pianoa. Laitoin vain nuotteja paperille ja sitten jälkeenpäin soittelin niitä. Pianosta on toki apua sävellysten tekemiseen, mutta en ole koskaan pianoa siihen varsinaisesti tarvinnut. En myöskään yleensä kuuntele biisiä Sibeliuksessa kesken sävellystä. Yritän kyllä aina muistaa kuunnella sen lopuksi tarkistaakseni, ettei sinne ole vahingossa tullut vääriä säveliä.

Musiikkiopiston jälkeen lähdin armeijaan ja sen jälkeen opiskelemaan ohjelmistotuotantoa Tampereen Teknilliselle yliopistolle, joten musiikkiharrastus jäi vähemmälle. Säveltelin kuitenkin edelleen tietokoneella musiikkia. Tietokoneella säveltelyn aloitin joskus yläasteaikoina, kun tietokoneet alkoivat yleistymään. Käytin ensin trackkereitä (mm. Fast Tracker 2:sta, joka edelleen tuo mieleen vanhat hyvät ajat) ja sen jälkeen uudempia sekvenssereitä kuten FL Studiota. Vanhemmat biisit löydät sivustoltani nimimerkin ”zebra” alta ja uudemmat nimimerkin ”harrii” alta.

Musiikkiharrastukseni jatkui myös kesätöiden merkeissä, kun sain töitä kesäkanttorina Ylihärmästä ja Alahärmästä. Olin molemmissa paikoissa muistaakseni kaksi kesää töissä. Se oli silloin hyvää lisärahaa opiskelijalle. Ja kanttorin hommia oli myös tasaisesti lukukauden aikana, yleensä yhden viikonlopun verran kuukaudessa. Olen toiminut säännöllisesti myös Ylihärmän Veteraanikuoron säestäjänä.

Päädyin Seinäjoelle muutettuani pian Sleyn opiskelijailtoihin ja siellä paikallisen kuoron toimintaan. Kuoroa alettin kutsua väliaikaisesti Nuorten aikuisten Kööriksi. Jossain vaiheessa, ehkä noin vuonna 2010, aloimme siskoni Heidin kanssa miettiä, että voisimme tehdä omia biisejä. Olimme tavallaan kyllästyneet siihen, että illoissa ja kuorossa laulettiin aina samoja vanhoja lauluja. Sanoin Heidille, että osaisin ehkä säveltää, mutta en osaa sanoittaa, joten tekisikö Heidi mulle joitain sanoituksia. No siitä se sitten lähti. Tällä hetkellä meillä on yhteisiä omia biisejä jo pitkästi yli kaksikymmentä :)

Minä pienenä
Tässä kuvassa olen pianon ääressä noin 4-vuotiaana.


Minä hieman vanhempana soittelemassa pianoa
Tässä kuvassa olen jo hiukan vanhempi. Kuva on otettu Kauhavan seurakuntatalolla. Säestän flyygelillä jotain kuoromme biisiä.


Tämän Harmoniasivustoni lisäksi minulla on aikaisemmin ollut myös muita kotisivuja. Löydät ne täältä:
- Vanhat kotisivuni vuodelta 2002
- Vanhat englanninkieliset kotisivuni