Harrin Harmoniat - Sivustosta

Yleistä tietoa tästä sivustosta


Lyhyesti: Tämä sivusto sisältää omia sävellyksiäni. Kaikki sivustolla olevat biisit ja laulut ovat vapaasti kuunneltavissa. Nuotteja saa tulostaa ja kopioida ja esittää vapaasti. Olkaa hyvät ja nauttikaa musiikista :)

Sain idean tähän sivustoon, kun mietin, että haluaisin jakaa sävellyksiäni muillekin. Minulla on aina ollut unelmana, että kaikki muutkin kuorot, pianistit, laulajat ja soittajat saisivat soitella ja laulella säveltämiäni biisejä. Ohjelmistosuunnittelijana myös nettisivujen tekeminen on minulle melko tuttua, ja niinpä päätin tehdä itselleni kotisivut, joille voisin lajitella nätisti kaikki biisini. Biisien lajitteleminen hyödyttää minua itseänikin sillä tavalla, että saan biisini hyvään järjestykseen ja tiedän, mitä kaikkea olen oikein tehnyt.

Sivustolla on tällä hetkellä viisi eri kategoriaa. "Harrin Harmoniat" sisältää yleistä löpinää ja tietoa sivustosta (mm. tämän tekstin). "Harrin Hartaat" sisältää hengellisiä lauluja, joita olen tehnyt yhdessä kuorolaisten kanssa. "Harrin Harkitut" sisältää instrumentaalimusiikkia, eli siis sellaista musiikkia, jossa ei ole sanoja. Pääasiassa tässä kategoriassa on pianonuotteja. "Harrin Hard" sisältää tekemiäni elektronisia biisejä. Ja "Harrin Harvinaiset" sisältää kaikki muut, muihin kategorioihin kuulumattomat biisit.

Ennen kuin julkaisen biisit sivuilla, kysyn tietenkin ensin sanoittajalta, saanko julkaista biisit. On ihan ok kieltäytyä nuottien julkaisemisesta, mutta laitan kyllä mielelläni kaikki biisit näkyville. Joitain biisejä on saatettu jättää pois myös sen takia, että ne halutaan ensin julkaista jossain muualla.

Voit tulostaa, kopioida, esittää, laulaa ja soittaa vapaasti kaikkia nuotteja ja biisejä, joita löydät tältä sivulta. Ethän kuitenkaan väitä biisejä omiksesi, vaikka sovittaisit niitä käyttöösi. Tekijänoikeus säilyy kuitenkin aina minulla, eli et voi kopioida biisiä ja laittaa alle omaa nimeäsi. Mutta en kuulu Teoston tai Gramexiin tai muuhun vastaavaan yhdistykseen, eli nuotit ovat siinä mielessä vapaata riistaa.

Vakuutan, että en ole tahallani kopioinut yhtäkään biisiä tai sen osaa muusta biisistä. Yhtäläisyyksiä muihin biiseihin saattaa kuitenkin löytyä, koska sointu- ja melodiakulkuja on rajallinen määrä. Jos huomaat jonkin biisin muistuttavan liikaa jotakin toista biisiä, ilmoita siitä minulle. Katsotaan sitten yhdessä, mitä voimme asialle tehdä.

Biisejä saa siis esittää vapaasti, eikä minulle tarvitse siitä erityisesti ilmoitella, mutta jos esitätte biisejäni, haluaisin mielelläni tulla kuuntelemaan. Ja jos teette omia sovituksianne biiseistäni, haluaisin mielelläni nuotit niistä.

Kaikki nuotit ovat PDF-muodossa ja ne on helppo avata PC:llä esimerkiksi Foxit Readerillä tai Adobe Acrobat Readerillä. Elektroninen musiikki on suurimmaksi osaksi mp3-muodossa, jota pystyy soittamaan nykypäivän selaimillakin suoraan. Jotkut vanhemmat biisit saattavat olla xm-muodossa eli moduuleina. Niitä pystyy lukemaan ns. trackereillä.

Sivuston alalaidassa on myös nappula, josta saa kätevästi ladattua kaikki kyseisellä sivulla olevat pdf-dokumentit pakattuna zip-pakettiin. Kyseisen nappulan toiminnallisuus on toteutettu JavaScriptillä. Nappula on näkyvissä kaikilla sellaisilla sivuilla, joilla on nuotteja pdf-muodossa.

Tämä sivusto on toteutettu html-standardin mukaisesti käyttäen apuna css:ää ja bootstrap-sovelluskehystä.

Shortly in english: This page contains my own compositions. All songs and sheet music are free to listen and play.