Harrin Hartaat - Lastenlaulut

Lastenlauluiksi tarkoitettuja biisejä


Laulun kuva

Hei, kuka siellä?


Sanat: Heidi Luoma
Sävel: Harri Luoma
Valmistunut: Lokakuu 2014

Harri: Tämä laulu tehtiin Vinkki-lehteen ja on siis lastenlaulu. Laulussa olevissa "kop kop"-kohdissa voi vaikkapa koputtaa sormella oveen.

Heidi: Tämä pikku teksti ehti odottaa jonkin aikaa "pöytälaatikossa", kun sille ei oikein löytynyt käyttöä. Kun Vinkkiin sitten pyydettiin uutta lastenlaulua, kaivoimme tämän esille. Laulu kertoo siitä tutusta Ilmestyskirjan kohdasta, jossa Jeesus koputtaa ovella.

Sanat - Melodia
Laulun kuva

Kuinka kummassa


Sanat: Leena-Marjut Ylimäki
Sävel: Harri Luoma
Valmistunut: Maaliskuu 2013

Harri: Leena viestitteli minulle ja sanoi saaneensa hyvän idean lauluun. Olipa hänellä osittain jo nuottikin valmiina. Minulla oli helppo homma viimeistellä sävellys ja laittaa siihen vähän sointumerkintöjä. Laulussa on säkeistöjä moneen erilaiseen tilaisuuteen ja tilanteeseen. Lähetimme tämänkin laulun Pikkukannel -laulukilpailuun (ks. alla olevat laulut).

Löydät tämän laulun Pikkukanteleesta numerolla 42.

Sanat - Melodia - Piano ja melodia
Laulun kuva

Matkaan käy


Sanat: Heidi Luoma
Sävel: Harri Luoma
Valmistunut: Maaliskuu 2013

Heidi: Talven 2013 aikana kävimme pyhäkoulussa läpi Mooseksen elämää. Totesin, että tästä aiheesta on tehty melko vähän lauluja, joten eipä muuta kuin tuumasta toimeen. Kertosäkeistö oli ollut mulla mielessä jo pidemmän aikaa, tosin vähän eri sanoilla. Eräänä lauantaiaamuna töissä keksin säkeistöön ensimmäisen säkeen, ja niin siitä sitten kehittyi tällainen oikein mukava ja humoristinenkin lastenlaulu. Tällä laululla me osallistuimme Pikkukannel-laulukilpailuun ja voitimme yhden neljästä kategoriasta. Tämän laulun voi siis todennäköisesti löytää tulevaisuudessa lastenlaulukirjasta!

Harri: Se oli varmaan se seuraava sunnuntaiaamu sitten, kun aloin käymään läpi Heidin lähettämiä sanoja. Sanat olivat hyvät ja ne inspiroivat säveltämään. Ja sävel löytyikin tähän melko nopeasti. Tämä laulu on mukaansatempaava, hieman marssin tyylinen laulu, jota Sanansaattajassa taidettiin luonnehtia "reippaaksi gospeliksi" :) Kiitokset vielä Pikkukannel-laulukilpailun tuomaristolle, joka valitsi tämän Raamattu-kategorian voittajaksi!

Löydät tämän laulun Pikkukanteleesta numerolla 74.

Sanat - Melodia - Piano ja melodia
Laulun kuva

Aarteenetsijä


Sanat: Heidi Luoma
Sävel: Harri Luoma
Valmistunut: Helmikuu 2013

Heidi: Tämä oli ensimmäinen laulu, jonka teimme Pikkukannelta varten (ks. myös "Matkaan käy"-biisi). Olin eräällä leirillä, jossa osa lastenhoidosta oli järjestetty aarteenetsimisteeman ympärille. Se tuntui mielenkiintoiselta aiheelta, joten päätin tehdä siitä laulun. Nähtäväksi jää, päätyykö tämäkin laulukirjaan.

Harri: Kyseessä on melko yksinkertainen mutta hauska laulu aarteenetsijästä, joka löytää aarteen. Varmasti helppo laulaa lasten kanssa :) Tämän laulun lähetimme Pikkukannel-laulukilpailuun "Jeesukselta suojan saa"-kategoriaan.

Löydät tämän laulun Pikkukanteleesta numerolla 161.

Sanat - Melodia - Piano ja melodia