Puro - Sävelvirtaa

Puro-yhtyeen uusi levy, Sävelvirtaa


Puro - Sävelvirtaa

etukansi takakansiLaulu- ja soitinyhtyeemme Puro julkaisi vuoden 2018 huhtikuussa ensimmäisen pitkäsoittonsa, Sävelvirtaa. Puron musiikki virtaa lähteeltä, joka tuo ikuisen elämän raikasta vettä kuulijoille. Oivaltavat ja yllätyksellisetkin sanoitukset yhdistettynä omaperäiseen musiikkiin välittävät kristillistä sanomaa tuoreella tavalla. Levyltä löytyy niin stemmalaulua, jazzsointuja, kansanmusiikkivaikutteita, a cappella -laulua kuin myös nelikätistä pianosäestystä.

Kaikki levyn sävellykset ja sanoitukset ovat yhtyeemme jäsenten käsialaa. Minä, Harri Luoma, olen säveltänyt kaikki levyn kappaleet. Kaikkiin levyn biiseihin löytyykin nuotit tältä sivustolta. Pääosan sanoituksista on tehnyt siskoni Heidi Luoma, mutta levyltä löytyy myös vaimoni Joannan ja Henna-Maija Tiihosen tekemiä sanoituksia. Levyn taiteellisena tuottajana on toiminut Sanna Ågren. Kaikkiaan Purossa on kymmenen laulajaa Seinäjoen seudulta.

Levyn 14 kappaletta kuullaan 1-4-äänisinä sovituksina. Soitinvalikoimaan kuuluvat piano, viulut, huilu, harmoni, syntetisaattori, pasuuna, bassokitara, rummut, triangeli, kellopeli ja low whistle. Laulu- ja soitinsovitukset ovat Sanna Ågrenin ja minun tekemiäni. Suurin osa soittajista on purolaisia, mutta levyllä on mukana myös vierailijoita.

Kuoromme/yhtyeemme nimi on siis Puro, vanhalta nimeltään Nuorten aikuisten Kööri, ja se toimii Sleyn alaisuudessa (Suomen Luterilainen EvankeliumiYhdistys). Kuoro perustettiin vuoden 2010 tienoilla ja on siitä lähtien esiintynyt pitkin Etelä-Pohjanmaata, keskimäärin ehkä parin kuukauden välein. Pian kuorotoiminnan aloittamisen jälkeen aloimme tehdä siskoni Heidin kanssa biisejä kuorollemme. Ajatuksena oli se, ettei aina tarvitsisi laulaa samoja vanhoja lauluja. Ensimmäisen biisimme julkaisimme vuonna 2010. Siitä lähtien biisejä on syntynyt tasaiseen tahtiin melkeinpä kerran kuukaudessa, ja olemme niitä myös ahkerasti Purolla esittäneet. Vuosien mittaan moni on kysellyt myös sitä, saisiko biisejä levyllä, ja nyt sekin on mahdollista.

Levyjä voi tilata minulta osoitteesta harri.luoma@gmail.com tai soittamalla puhelimella numeroon 050-3783457. Levyn hinta netistä ostettuna on 15 euroa, sisältäen postituskulut (5 euroa). Keikoiltamme levyä voi ostaa käteisellä tai pankkikortilla hintaan 10 euroa. Myös Hyvän Paimenen kappelilla levyä on saatavissa hintaan 10 euroa. Ostopäätöstä helpottamaan olen laittanut alle myös kaksi pientä pätkää levyltä, olkaapa hyvät :)

9. Kuuntelen


12. Kello käyBiisejämme voi kuunnella myös Spotifystä! Käykääpä kuuntelemassa: Puro - Sävelvirtaa